nieuws

Twee nieuwe series elektrische heftrucks

bouwbreed

Het aanbod van elektrische heftrucks is uitgebreid met twee nieuwe series: vier nieuwe modellen 80-voltsmachines van Caterpillar en acht modellen van de RB-K-serie van Mitsubishi.

De Caterpillars hebben hefcapaciteiten van 2000, 2500, 3000 en 3500 kilogram en worden toegevoegd aan de bestaande drie- en vierwiels elektrische 48-volts heftrucks. De fabrikant mikt erop dat de compacte truck zich in kleine ruimten gemakkelijk kan bewegen. De vingertopbesturing moet dat vergemakkelijken.

Het bedieningspaneel is relatief groot gehouden en geeft informatie over onder meer het batterijvermogen en rijsnelheid. Verlichte indicatoren waarschuwen de chauffeur voor mogelijke problemen bij te hoge temperatuur, vroegtijdige slijtage, te laag remvloeistofniveau of een achterstallige onderhoudsbeurt.

De nieuwe serie heftrucks is, net als de 48-volts serie, voorzien van vijf voorgeprogrammeerde bedrijfsstanden, die klantspecifiek kunnen worden aangepast.

De nieuwe heftrucks van Mitsubishi zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 1,4 tot 2,5 ton en zijn uitgerust op wisselstroomtechnologie op de rij-, stuur- en hydraulische motoren. Volgens de fabrikant verhoogt dit de betrouwbaarheid van de truck, terwijl de AC-technologie het aantal service-intervallen zou verminderen.

Het bestuurdersgedeelte is voorzien van een controlepaneel dat kan zwenken bij het instappen. Ook deze serie heftrucks is voorzien van vingertopbediening. Het bedieningspaneel is nieuw ontworpen en geeft informatie over alle functies, inclusief de optionele automatische hoogte-indicator.

Het programmeerbare besturingssysteem heeft drie voorgeprogrammeerde bedrijfsstanden. Van de acht nieuwe modellen zijn de lichtste, de 1,4 en 1,4 tonners, leverbaar in standaard, economische en compacte uitvoeringen.

Reageer op dit artikel