nieuws

Test bevordert ontwikkeling veldbus

bouwbreed Premium

Drie veldbusvoorzieningen hebben de zogeheten HIST-test van de internationale Fieldbus Foundation doorstaan. Het gaat om de Centium CS/CS1000/CS3000 van Yokogawa Electric, System 302 Configuration Tool van Smar en het DeltaV Control System van Fisher Rosemount.

De procedures van de Host Interoperability Support Test (HIST) laten zien dat het besturingssysteem uit de voeten kan met de normen van de Fieldbus Foundation. Die gaan onder meer uit van merkonafhankelijk gebruik. De organisatie wil met het HIST-program de toepassing van de Foundation-veldbus bevorderen.

Foundation is één van de protocollen die voor het gebruik van veldbussen worden toegepast. De testen demonstreren de besturingen van de belangrijke leveranciers. Eindgebruikers krijgen via de kenmerken van elke test inzicht in de functies van de voorzieningen. Tevens kunnen ze er een geïntegreerd en merkonafhankelijk open veldbussyteem mee opbouwen. Testprocedures worden dan afgezet tegen de gebruikte besturingscomputer of tegen het veldbussysteem dat op deze computer draait.

Reageer op dit artikel