nieuws

Studie naar vervuiling door textielfabrieken

bouwbreed Premium

De gemeente Enschede laat in de wijk Tattersall een gezondheids- en bodemonderzoek verrichten. Dat gebeurt naar aanleiding van ongerustheid die onder de driehonderd huishoudens in deze buurt is ontstaan. Veel bewoners zeggen dat ze gezondheidsklachten hebben, die het gevolg zijn van bodemvervuiling in hun wijk. De woningen in Tattersall zijn in de jaren tachtig gebouwd. Voor die tijd hebben er op het terrein vanaf eind 1900 tientallen bedrijven gestaan. Het ging met name om textielindustrie en aanverwante bedrijven. Volgens stadsdeelmanager A. ter Horst gaat het niet om levensbedreigende gezondheidssituaties, maar om klachten van mensen die zeggen dat ze zich niet lekker voelen en een link leggen met bodemvervuiling.

Uit eerder bodemonderzoek is inmiddels vastgesteld dat op enkele locaties de bodem inderdaad is vervuild. Het gaat om olie-achtige producten. Ook naar deze verontreinigingen wordt aanvullend onderzoek verricht.

Reageer op dit artikel