nieuws

SBR-publicatie over ‘luchtdicht’ bouwen

bouwbreed

Bij de Stichting Bouwresearch (SBR) is de publicatie ‘Luchtdicht bouwen’ verschenen. Het werk bestaat uit de twee, elk 82 pagina’s tellende delen A en B. In het eerste deel dat bestemd is voor de architect wordt aandacht besteed aan de meest voorkomende ontwerpdetailleringen. Het tweede deel geeft met behulp van de SBR referentiedetails adviezen voor de uitvoerende bouw.

De luchtdoorlatendheid van een gebouw is bepalend voor de gezondheid en de gebruikskosten. Te veel ongewenste ventilatie’ leidt veelal tot tochtklachten en extra stookkosten. Te weinig ventilatie kan leiden tot schimmelvorming waardoor er een ongezond binnenklimaat ontstaat. In beide gevallen is er sprake van een ‘Sick Building Syndrome’.

SBR bracht al in 1996 een publicatie uit over luchtdicht bouwen. Nieuwe inzichten en technieken hebben nu geleid tot een volledig herziene versie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels