nieuws

Renovatie stadhuis Arnhem vertraagd

bouwbreed

De renovatie van het stadhuis in Arnhem duurt een maand langer dan verwacht. Oorzaak is de drukte in de bouwwereld. Het project kampt zowel met een tekort aan personeel als aan bouwmaterialen.

Begin juni kan de gemeenteraad terecht in de vernieuwde raadzaal.

Sinds december 1999 wordt er aan het gemeentehuis gewerkt. Naast vernieuwing van de gevel en herinrichting van het gebouw, maakt ook het vervangen van alle installaties deel uit van de renovatie. De ambtenarenvleugel, die opnieuw is ingericht, is wel op tijd klaar. Het opknappen van de raadzaal en andere representatieve ruimten vergt een maand extra tijd. Op dit moment wordt er gewerkt aan de afwerking van de gevel. Alle marmeren gevelplaten worden vervangen. De renovatie van het Arnhemse stadhuis kost in totaal 37 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel