nieuws

Renovatie rioolstelsel loopt maanden achter

bouwbreed

De gemeente Sevenum steekt ruim tien miljoen gulden in de renovatie en uitbreiding van het rioleringsstelsel. Voor vijf miljoen krijgt de riolering meer capaciteit, zodat minder vaak een overstort hoeft plaats te vinden. In het buitengebied krijgen 308 panden aansluiting op het riool, ook dit kost vijf miljoen gulden. De projectorganisatie van beide rioolaanpassingen is in handen van Grontmij.

De renovatie had begin dit jaar al afgerond moeten zijn. Het Zuiveringschap Limburg heeft nu afspraken gemaakt met de gemeente over de voortgang. Om op de naleving te kunnen toezien is een convenant gesloten. Nu de renovatie nog niet voltooid is, is de gemeente in feite in overtreding.

Voor de renovatie van de bestaande riolering doet Sevenum jaarlijks een aanbesteding. De riolering in het buitengebied wordt in een keer openbaar aanbesteed. De gemeente verwacht in elk geval tot eind 2004 bezig te zijn met de riolering.

Reageer op dit artikel