nieuws

Referendum Utrecht volgend jaar mei

bouwbreed

Inwoners van Utrecht kunnen zich volgend jaar mei in een referendum uitspreken over de toekomst van het Stationsgebied. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van de Domstad besloten.

Het gaat om een raadplegend referendum waarbij de burger de keus krijgt tussen twee varianten, die de gemeenteraad nog moet vaststellen. Omdat de uitwerking van deze varianten de nodige tijd kost, wordt het referendum pas volgend jaar gehouden.

Grootste collegepartij en tot voor kort de grootste oppositiepartij Leefbaar Utrecht had tijdens de verkiezingscampagne vorig jaar nog beloofd dat de volksraadpleging in de eerste helft van dit jaar zou plaatsvinden. De huidige oppositiepartijen in de Utrechtse raad vinden dat de aanpak van het stationsgebied door het referendum veel te lang op zich laat wachten. Utrecht worstelt al sinds eind jaren tachtig met de aanpak van het gebied rond het Centraal Station, Hoog Catharijne en de Jaarbeurs. Er zijn al honderden miljoenen geïnvesteerd in plannen, die steeds weer schipbreuk leden.

Reageer op dit artikel