nieuws

Referendum over kabeltram Nijmegen

bouwbreed

Een minieme meerderheid van de gemeenteraad van Nijmegen is voor een volksraadpleging over de aanleg van een kabeltram in de stad.

De raad verwierp woensdagavond met een even kleine meerderheid een tweede referendum over een overslagcentrum in Valburg.

Het college van burgemeester en wethouders is tegen de ingediende referendumverzoeken. Het stelt dat er al onomkeerbare besluiten zijn genomen over de kabeltram en het multimodaal transportcentrum (MTC) Valburg. Het college vreest nu voor vertraging of annulering van de plannen voor de kabeltram. Het referendum vindt waarschijnlijk op 3 oktober plaats.

Een werkgroep met vertegenwoordigers van de vier grootste partijen buigt zich op verzoek van de PvdA de komende maand over de details. De gemeenteraad stemt daarna op 16 mei definitief over het referendum.

Reageer op dit artikel