nieuws

Radarcontrole goedkoper dan lussen

bouwbreed

Dure lussen in de weg om het verkeersbeeld in kaart te brengen zijn niet meer nodig. Sierzega Benelux radar- en meetsystemen brengt een nieuw radarcontrolesysteem uit Oostenrijk op de markt.

Dit systeem registreert en ordent de gegevens in een mum van tijd. Het Groningse bedrijf voerde een eerste test uit in de gemeente Borger-Odoorn, waarbij de snelheid van voertuigen gemeten werd. “Maar we kunnen met dit systeem ook vaststellen hoeveel en welke voertuigen onze radar passeren”, vertelt commercieel directeur P. van der Klok. De radar onderscheidt de voertuigen aan de hand van hun lengte, waarna speciaal ontwikkelde software de gegevens opslaat en eventueel doorstuurt naar de wegbeheerder.

Daarnaast ziet Van der Klok ook een toepassing bij wegwerkzaamheden. Het systeem meet de snelheid van de auto en geeft dat direct aan op een display. Ook hiervoor ontwikkelde Sierzega speciale software.

Reageer op dit artikel