nieuws

Nieuwe serie DAF Trucks in de maak

bouwbreed Premium

DAF Trucks in Eindhoven heeft een nieuwe serie vrachtwagens geïntroduceerd. De CF-serie, die een plaats moet krijgen tussen de binnenkort te introduceren LT-serie en de 95XF-serie, is vanaf volgende maand leverbaar. De CF’s zijn met een uitgebreide reeks motoren leverbaar.

De CF65 is uitgerust met een 5,9 liter Paccar-motor met vermogens van 136 kW, 162 kW en 184 kW. De CF75 heeft een 9,2 liter DAF-motor met vermogens van 183, 228 en 265 kW en de CF85 heeft een 12,6 liter DAF-motor met vermogens van 250, 280 en 315 kW. Alle motoren zijn zescilinder lijnmotoren met vier kleppen per cilinder, turbo en intercooling.

Vooral aan het comfort in de cabine is veel aandacht besteed. De cabines zijn met 40 centimeter verlengd, het geluidsniveau is met de helft gereduceerd. Warme lucht wordt langs de zijruiten geleid, wat koude uitstraling van de ruiten voorkomt. Stoelen en stuurkolom zijn verstelbaar. Nieuw op het instrumentarium is het centrale display met informatie over alle belangrijke motor- en voertuigfuncties.

DAF levert de CF-serie met een dag-, een slaapcabine of cabine met verhoogd dak (stahoogte 185 centimeter).

Reageer op dit artikel