nieuws

ING-bedrijf bouwt Antwerps kantoor

bouwbreed Premium

Verzekeringmaatschappij De Vaderlandsche laat in Antwerpen een nieuw kantoor optrekken met twee even hoge kantoortorens van vijftien verdiepingen, met elkaar verbonden door een tussengebouw. Het komt naast het huidige hoofdkwartier.

Vastgoedmaatschappij ING Real Estate Development Belgium verzorgt de bouw van het 23.000 vierkante meter grote complex, naar een ontwerp van het architectenbureau Christine Coninx in Antwerpen. Behalve kantoorruimte – 2,70 meter hoog – omvat het project waterpartijen en groenaanleg, drie verdiepingen ondergrondse parkeerruimte voor totaal 756 auto’s en een kleiner bovengronds parkeerdek voor bezoekers. Het kantoor wordt per verdieping verhuurd.

De Vaderlandsche en het verzekeringsbureau van ING in België betrekken elk een deel van het kantoor. Plan is dat de bouw in januari begint en in een kleine twee jaar wordt afgerond.. Eén van de kantoortorens krijgt een panoramisch terras.

Reageer op dit artikel