nieuws

Herstructurering in Emmen van start

bouwbreed

In Emmen wordt vandaag het officiële startsein gegeven voor de herstructurering van drie naoorlogse woonwijken met in totaal zo’n duizend woningen. Het betreft de wijken Angelslo, Emmerhout en Bargeres. Als eerste gaat Angelslo op de schop. In totaal wordt de komende twee tot drie jaar voor 50 tot 60 miljoen gulden geïnvesteerd in deze wijk.

De herstructurering van de drie Emmer wijken is onderdeel van het project Emmen Revisited. Hierin werken de gemeente en Wooncom, de grootste woningbouwcorporatie van Emmen, samen.

Doel is om de komende tien jaar het woningbestand van de stad op te waarderen om beter te kunnen voldoen aan de vraag. Ook komen er allerlei nieuwe en betere voorzieningen in de wijken zoals scholen en ouderen- en jongerencentra.

In Angelslo worden de komende jaren honderdtwintig woningen gesloopt. Die maken plaats voor onder andere 82 seniorenwoningen en 54 koopwoningen. Deze sloop en vervolgens de nieuwbouw, start eind dit jaar. Begonnen wordt echter met het opknappen van zo’n honderd woningen in de wijk door Zomers Bouwbedrijf BV uit Klijndijk.

Na oplevering van Angelslo volgen de wijken Emmerhout en Bargeres. In Emmerhout staan zo’n driehonderd portiekflats op de nominatie om te worden gesloopt. Groen licht is er nog niet voor de sloop maar volgens L. van Diemen, projectleider van Emmen Revisited, is er breed draagvlak voor het stedenbouwkundig plan dat de sloop voorschrijft.

Reageer op dit artikel