nieuws

HBG bouwt mee aan spoortunnel België

bouwbreed

HBG-dochters CEI Construct en Wayss & Freytag Ingenieurbau hebben als partners in de bouwcombinatie THV Noord-Zuid Antwerpen de opdracht verworven voor de aanleg van een boortunnel in het tracé van de hogesnelheidslijn tussen Brussel en Amsterdam. Met dit project in opdracht van de Belgische spoorwegen is een aanneemsom gemoeid van 154 miljoen gulden, waarvan HBG 30 procent krijgt.

Het project omvat de aanleg van twee tunnelbuizen met een totale lengte van 2,5 kilometer en een doorsnede van circa 7,5 meter. Het traject bevindt zich tussen het Koningin Astridplein en het Damplein in het centrum van Antwerpen. De bouw wordt uitgevoerd volgens de hydroschildmethode die door Wayss & Freytag is ontwikkeld voor het boren van tunnels in slappe grond. De bouw start in mei 2001 en zal naar verwachting eind 2004 zijn voltooid.

Naast CEI Construct en Wayss & Freytag bestaat de bouwcombinatie uit CFE/MBG-Dumes/GTM, Jan de Nul, Van Laere en Smet Tunneling.

Reageer op dit artikel