nieuws

Groningen bemiddelt in conflict Eiland

bouwbreed

De gemeente Groningen gaat op korte termijn bemiddelen inzake het hoog opgelopen conflict tussen corporatie Volkshuisvesting en de bewoners van het zogeheten Eiland in de volkswijk Oud-Indische Buurt. Alle gemeentefracties zijn volgens raadslid D. Smit unaniem van mening dat de verhuurder veel te rigoureus te werk gaat inzake het samenvoegen van 110 van de 212 te renoveren huurwoningen. De bewoners, die zich hebben verenigd in het comité ‘Renoveer het Eiland nu’, vinden een aantal van 26 samengevoegde huizen het absolute maximum.

De bewoners vrezen dat het samenvoegen van te veel huizen er toe leidt dat veel huidige huurders na de renovatie niet terug kunnen keren in hun woning. Volkshuisvesting wil de huizen na de renovatie voor bedragen tussen de vier en de vijf ton gaan verkopen. Dergelijke huizenprijzen zijn voor de bewoners in de volksbuurt zelf niet op te hoesten. Deel van het conflict tussen huurders en verhuurder is ook dat Volkshuisvesting pas volgend jaar actie wil ondernemen, terwijl de bewoners aandringen op directe actie.

Reageer op dit artikel