nieuws

Grondruil maakt eind aan conflict Reitdiep

bouwbreed

Er is een definitief einde gekomen aan een slepend conflict tussen de gemeente Groningen en een groep Twentse bouwers over grootschalige nieuwbouw in Groningen. Het gevolg is dat in de nieuwe woonwijk Reitdiep toch nog drie- tot vierhonderd extra woningen gebouwd zullen worden.

Het plan Reitdiep, waarin oorspronkelijk 1200 nieuwe woningen waren gepland, leek door de bemoeienissen van de Twentse grondspeculanten, werkzaam onder de namen Mega Vastgoed en Rotij Projecten, met allerlei ‘witte plekken’ te blijven zitten, vooral in het centrale deel. Er is nu overeenstemming bereikt over een grondruil. De speculanten geven daarbij hun gekochte rechten in het Reitdiepgebied uit handen.

De Twentenaren gaan nu onder de naam Groningen Projecten werken aan een nieuwbouwproject tussen de wijken de Held en Gravenburg en de gemeente Groningen krijgt de volledige zeggenschap over de nieuwe wijk Reitdiep.

De voorbereidingen voor de bouw zijn in volle gang. Eerder al heeft de provincie toestemming gegeven voor de stenen van de huizen gebruik te maken van de aanwezige klei uit het afgegraven gebied.

Reageer op dit artikel