nieuws

Friesland Bank neemt belang in Prins

bouwbreed

Prins holding, fabrikant van wegmeubilair en tuinbouwkassen heeft er een aandeelhouder bij. De Friesland bank neemt 18 procent van de aandelen die de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (NOM) in bezit heeft over.

De NOM wordt daarmee minderheidsaandeelhouder met 48 procent. De overige aandelen zijn in bezit van het management.

Naar verwachting vergroot de aandelenverkoop de onafhankelijkheid van Prins. De afgelopen jaren groeide de onderneming vooral door de ontwikkeling van wegmeubilair en kunststofwielen, onder andere voor vrachtwagens. Dankzij deze nieuwe producten en export groeide het bedrijf flink.

Bij de onderneming werken driehonderd mensen, die vorig jaar een omzet genereerden van 106 miljoen en een winst van drie miljoen gulden.

Reageer op dit artikel