nieuws

EU-onderzoek naar overname Addtek

bouwbreed

De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie in Brussel, heeft gisteren besloten om een diepgaand onderzoek in te stellen naar de overname van het Finse bouwbedrijf Addtek International Oy Ab door de Ierse bouwgroep CRH Pic, die bouwmaterialen en prefab-producten zoals betonnen vloeren en muren vervaardigt.

De EC vreest dat de overname in belangrijke mate de vrije concurrentie aantast en daardoor aanleiding zal geven tot hogere prijzen voor een groot aantal producten. Gedacht wordt vooral aan geprefabriceerde betonnen vloeren in Nederland en Finland zelf.

Addtek is de grootste fabrikant van geprefabriceerde betonnen producten in Europa. Op de Nederlandse markt is Addtek aanwezig via zijn filialen Verenigde Bouwproducten Industrie BV (VBI) en Spanbeton BV.

Reageer op dit artikel