nieuws

Efteling wil verblijfspark worden

bouwbreed

De Efteling in Kaatsheuvel moet de komende jaren veranderen van een dagattractie in een park waar de bezoekers minstens twee dagen blijven. Ook wil De Efteling op termijn het hele jaar open blijven. Daarvoor is een investering nodig van enkele honderden miljoenen guldens.

Directeur R. van der Zijl onthulde de plannen bij de start van het 49ste seizoen. Hij kondigde de bouw aan van een compleet nieuw uitgaanscentrum rondom een theater dat, afhankelijk van de inrichting, plaats biedt aan 900 tot 1200 gasten. Met de bouw is inmiddels begonnen. Van der Zijl raamt de kosten op 120 miljoen gulden. Daarnaast wil hij 150 tot 200 miljoen gulden investeren in uitbreiding van de verblijfsaccommodatie.

De Efteling heeft de afgelopen maanden een kleine 30 miljoen gulden geïnvesteerd in een verdere verfraaiing van het park.

Reageer op dit artikel