nieuws

Duitsers beperken zich tot ‘losse’ huizen

bouwbreed

Het aantal gereed gekomen woningen is vorig jaar in Duitsland met elf procent afgenomen tot 423.000. Van dit aantal ontstonden er 377.300 door nieuwbouw en 45.700 door aanpassingen aan bestaande gebouwen, zoals de uitbreiding van de bovenverdieping.

Volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden is vooral de klad gekomen in de bouw van meergezinswoningen, van flat, rijtjeshuis tot woonblok. Van dit type werd bijna eenvijfde minder opgeleverd. Het aantal twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen nam respectievelijk met 10 en 1 procent af.

In het oosten van Duitsland daalde het aantal opgeleverde woningen vorig jaar met zestien procent tot 83.300. De afname varieerde van een kwart bij de meergezins- tot 8 procent bij de eengezinswoningen.

In de oude deelstaten nam het aantal opgeleverde vrijstaande huizen met 1 procent toe tot 137.800. De meergezinswoningen en twee-onder-een-kappers verloren respectievelijk 17 en 8 procent terrein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels