nieuws

Duitse bouw boekt weer minder orders

bouwbreed

De malaise in de Duitse bouw heeft zich in februari voortgezet. Bij bedrijven met twintig of meer medewerkers daalde het volume aan nieuwe opdrachten ten opzichte van januari opnieuw met 9,7 procent. Het aantal werkzame bouwvakkers zakte ten opzichte van februari 2000 met 8,8 procent naar 918.000. Dit meldt het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden.

De omzet daalde in februari ten opzichte van een jaar eerder met 13,3 procent tot 11,4 miljard gulden. Voor die bouwprestatie werden weliswaar 8,8 procent minder bouwvakkers ingezet maar deze kregen 19,1 procent minder uren uitbetaald dan in 2000.

In die maand nam de vraag naar bovengrondse en ondergrondse bouw (inclusief wegenbouw) af met respectievelijk 12,9 en 4,8 procent. De eerste twee maanden van dit jaar ligt het aantal binnengehaalde nieuwe opdrachten op 57 procent van het niveau in 1995.

Reageer op dit artikel