nieuws

Doetinchem bouwt meer appartementen

bouwbreed

Doetinchem wil het aantal appartementen dat tot 2006 in de gemeente moet worden gerealiseerd, verdubbelen. De aanpassing van het woningbouwprogramma vloeit voort uit een onderzoek naar de woningbehoefte in de Achterhoekse plaats. Daaruit blijkt dat vooral ouderen en starters dringend op zoek zijn naar appartementen in de huursector.

Doetinchem telde begin dit jaar ruim 4300 appartementen. De afgelopen vijf jaar werden er van dat aantal 850 gebouwd. Omdat uit enquêtes onder achthonderd appartementbewoners naar voren is gekomen dat de vraag naar soortgelijke woningen in de toekomst zal toenemen, stelt de gemeente haar ontwikkelingsplannen bij.

Het aandeel appartementen in het aanvankelijke nieuwbouwprogramma tot het jaar 2006 lag op twintig procent, de gemeenteraad wil dat percentage nu naar veertig tillen. De gemeente Doetinchem heeft reeds aangekondigd dat 84 procent van de woningen op het toekomstige nieuwbouwterrein Hamburgerbroek uit appartementen zal bestaan.

Reageer op dit artikel