nieuws

Corporaties bouwen huizen in Roombeek

bouwbreed

De woningcorporaties Domijn en De Woonplaats in Enschede worden nauw betrokken bij de wederopbouw van Roombeek, de wijk die vorig jaar mei werd getroffen door de vuurwerkramp.

De twee verhuurders hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst getekend met de gemeente Enschede.

De corporaties krijgen een rol als (mede)ontwikkelaar van het gebied Roombeek-West. Het gaat om de bouw van 311 woningen in een gebied van vijf hectare. De eerste huizen worden in 2003 opgeleverd. Bij de ontwikkeling van het woonplan wordt ook rekening gehouden met woonzorgvoorzieningen voor ouderen en begeleid-wonenprojecten.

Ook de bewoners uit het getroffen gebied worden nauw betrokken bij de wederopbouw. In de overeenkomst die de corporaties en gemeente Enschede hebben ondertekend, is tevens opgenomen dat een deel van het gebied een zogeheten ‘tuindorpkarakter’ krijgt.

Reageer op dit artikel