nieuws

Buko neemt belang in Hoogwout

bouwbreed

Buko Bedrijven, de Beverwijkse leverancier van flexibele bouwsystemen, neemt een 50 procentsbelang in het Zaandamse kraanbedrijf Hoogwout. Door de gedeeltelijke overname ontstaat een combinatie voor de volledige inrichting van bouwplaatsen, de verhuur van een semi-permanente behuizing, bouwsystemen en bedrijfshallen, recycling van bouwstoffen, kraanverhuur, berging, transport en logistiek. De nieuwe groep telt 460 werknemers en heeft een jaaromzet van 155 miljoen gulden. Direct gevolg van de samenwerking is dat Hoogwout kan verhuizen naar een tweemaal zo groot bedrijfsterrein in Zaandam.

Beide bedrijven werkten al langer samen, maar vanaf nu willen ze zich daadwerkelijk gezamenlijk profileren als de ‘one stop shop’ voor de inrichting van bouwplaatsen in het gehele land.

Buko is overigens veel groter dan

Hoogwout, dat 14 miljoen omzet per jaar heeft en 60 werknemers. Buko telt 400 werknemers en de omzet is tien keer zo groot. Het 50 procentsbelang van Buko leidt niet tot verlies van arbeidsplaatsen of opheffing van bedrijfsonderdelen.

Reageer op dit artikel