nieuws

Architectuurfestival in stad Groningen

bouwbreed

Groningen vormt deze zomer het podium voor de grote cultuur- en architectuurmanifestatie Blue Moon. De Japanse architect Toyo Ito bedacht het concept, andere architecten ontwierpen nieuwe constructies die op vijf locaties in zowel de binnenstad als op het terrein van een oude energiecentrale komen te staan. Het festival kost 7,5 miljoen gulden.

De bouwplannen variëren van appartementachtige gebouwen tot een zogeheten voetbaleiland. Dit wordt een heuvel van twintig meter hoogte, die komt op het toekomstige terrein van het nieuw te bouwen FC Groningen-stadion. Ook wordt er een grote futuristische tent opgezet, met daarin een podium voor muziek en toneel. In het gebouw van een buiten gebruik zijnde energiecentrale wordt onder meer een opera opgevoerd.

Reageer op dit artikel