nieuws

Apparatentester keurt volgens NEN 3140

bouwbreed Premium

Fabrikanten van elektrische machines vergroten de veiligheid steeds vaker met nulspanningsschakelaars. Dat maakt het testen van de isolatieweerstand onmogelijk. De reële lekstroomtest maakt keuring volgens NEN 3140 toch mogelijk.

Nieaf Instruments uit Utrecht levert daarvoor de apparatentester Multi Pat XE. Iets minder uitgebreid is de Multi pat. De bediening gebeurt via een qwerty-toetsenbord en is menugestuurd. De tester is te programmeren met testcycli. Helpschermen en werkinstructies geven informatie over de aansluitingen, de uitgevoerde test en problemen die kunnen voorkomen met de daarbij behorende oplossingen. De testen worden uitgevoerd op 1 contactdoos en 1 meetsnoer. De meter maakt zelf alle verbindingen voor de verschillende testen.

De tester controleert zelf of alle aansluitingen zijn gemaakt, of de goede klasse is ingesteld en of het te testen object aanstaat. Een parallelle poort drukt gegevens direct via een printer af. Een seriële poort stuurt meetresultaten naar een pc.

Reageer op dit artikel