nieuws

Amerikaan Jones haalt voor Holzmann 1,8 miljard binnen

bouwbreed

Philip Holzmann blijft in de Verenigde Staten succesvol bij het binnenhalen van orders. Dochterbedrijf Jones schreef voor 768 miljoen dollar (goed 1,8 miljard gulden) aan nieuwe opdrachten in de boeken bij.

De grootste brok betreft de uitbreiding en het beheer van het steunpunt voor onderzeeboten Kings Bay in Georgia. De order, die betrekking heeft op een periode van tien jaar, brengt 450 miljoen dollar in het laatje. In het noordwesten van de Verenigde Staten in Seattle bouwt Jones voor 97 miljoen dollar nieuwe gerechtsgebouwen. Diagonaal aan de andere zijde van het land worden in Florida voor 44 miljoen dollar drie scholen neergezet.

Telecommunicatie

Bij de particuliere investeerders verzamelde Jones voor 177 miljoen dollar aan grote opdrachten. De werken variëren van voorzieningen voor de telecommunicatie en luxe appartementen tot de bouw van een chemische fabriek in New Jersey. De orderportefeuille per 31 juli was gevuld met 4,73 miljard dollar, 12,5 procent meer dan op dezelfde datum vorig jaar.

Moedermaatschappij Holzmann laat in het westelijk havengebied van Frankfurt aan de Main de 112 meter hoge Westtower verrijzen. Met de opdracht is 33,3 miljoen euro gemoeid. De vestiging Düsseldorf van Holzmann bouwt bij het beurscomplex van Messe Keulen voor 27 miljoen euro een congreshotel voor de SAS-keten.

Voorzittershamer

Crisismanager K. Hinrichs blijft behouden voor Holzmann. De directeur die in december 1999 binnengehaald werd om de bouwreus van de ondergang te redden, treedt per 1 februari toe tot de raad van commissarissen. Hinrichs neemt de voorzittershamer over van professor G. Neipp. Eind dit jaar zal de raad van commissarissen de persoon benoemen die Hinrichs opvolgt als directeur.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels