nieuws

Alle sectoren TBI behalen hogere omzet en lagere winst

bouwbreed Premium

TBI Holding heeft vorig jaar een omzet geboekt van 3,5 miljard gulden. Dat is 14 procent meer dan in 1999. Alle sectoren – techniek, bouw en industrie – droegen bij aan een hogere omzet. De nettowinst van het Rotterdamse concern daalde van 66,1 miljoen gulden naar 64,3 miljoen.

Het merendeel van de 126 TBI-bedrijven beschikt over een goed gevulde orderportefeuille en werkvoorraad. Het orderboek steeg vooral dankzij autonome groei naar 4,2 miljard gulden. De werkvoorraad bedraag 2,6 miljard gulden. “De opdrachten zijn van goede kwaliteit en vormen de basis voor verdere positieve ontwikkeling van omzet en resultaat”, aldus TBI.

Naar verwachting zal het resultaat over 2001 ‘belangrijk hoger’ uitvallen dan over 2000. Een reorganisatie bij een aantal industriële bedrijven en een structurele resultaatverbetering bij een aantal installatiebedrijven moeten daaraan bijdragen.

De omzet in de sector bouw nam toe van 1,49 miljard naar 1,88 miljard gulden. De techniek kende een groei van circa 3 procent en kwam uit op een omzet van 1.041 miljoen gulden. Met de industriële activiteiten werd een omzet van 613 miljoen behaald. In 1999 was dat nog 580 miljoen gulden.

TBI is met name ontevreden over de ontwikkelingen bij enkele bedrijven binnen de sectoren installatietechniek en industrie. Door de schaarste op de arbeidsmarkt moest tijdelijk personeel ingeleend worden wat tot extra kosten heeft geleid. “Naast verliezen op enkele projecten heeft dit geleid tot een verminderd netto resultaat”, aldus de TBI-directie.

Reageer op dit artikel