nieuws

‘Afkoopplan’ voor topman Uni-Invest

bouwbreed

Vastgoedfonds Uni-Invest is met bestuursvoorzitter R. Homburg overeengekomen de beschermingsconstructies ‘af te kopen’. De ‘afkoopsom’ komt tegen de huidige koers neer op een bedrag van 63 miljoen gulden.

Dat heeft directeur J. Stolle van Uni-Invest vrijdag gezegd. Het beleggingsfonds presenteert de regeling binnenkort aan de aandeelhouders.

Door beschermingsconstructies heeft Homburg nu nog grote zeggenschap over de onderneming en een groot financieel belang. Vorig jaar strandde een fusie van Uni-Invest met VastNed Offices/Industrial op de peperdure afkoop a 154 miljoen euro van de rechten van topman Homburg. Met de nieuwe regeling hoopt Uni-Invest het probleem van die rechten te hebben opgelost.

Het voorstel aan de aandeelhouders komt neer op aanpassing van de beschermingsconstructies. De prioriteitsaandelen blijven ongewijzigd. Maar het onderdeel onder de naam ‘golden parachute’ verandert zodanig dat het in tijd en in aandelenpakket wordt begrensd. Wanneer Homburg naar verwachting uiterlijk eind 2002, begin 2003 vertrekt ontvangt hij maximaal 7,5 miljoen aandelen. Die zijn volgens Stolle nu rond de 63 miljoen gulden waard.

Reageer op dit artikel