nieuws

Aanbieding: bij hele woonwijk fikse korting op tunnel

bouwbreed

De gemeente Maasbree ziet weer hoop voor de aanleg van een tunnel in Baarlo. Projectontwikkelaar Janssen de Jong Plancoördinatie uit Bodegraven heeft toegezegd te zullen meebetalen aan de tunnel. Het bedrijf wil in ruil wel het alleenrecht om 400 nieuwe woningen te bouwen.

De kosten van de tunnelbouw worden geschat op tien miljoen gulden. Janssen de Jong Plancoördinatie, die betrokken is bij de aanleg van de tunnel, wil de gemeente tegemoet komen in de kosten.

Wanneer de gemeente het bedrijf de bouw van de nieuwe woonwijk laat verzorgen, reserveert de projectontwikkelaar per nieuwe woning tienduizend gulden bestemd voor de tunnel.

Op dit moment is de gemeente Maasbree aan het onderzoeken of de aanleg van de tunnel überhaupt wel haalbaar is en of de afspraak met de projectontwikkelaar niet in strijd is met de geldende aanbestedingsregels.

Na dit onderzoek wordt medio volgend jaar naar verwachting bekend of de aanleg inderdaad zal plaatsvinden.

Autoweg

De gemeente Maasbree wil de tunnel aanleggen onder de A273 om de oude woonkern van Baarlo te verbinden met de nieuwe kern aan de andere zijde van de autoweg. De tunnel is nodig voor de reconstructie van de Napoleonslaan, die kampt met een enorme verkeersdrukte. Om de verkeersstroom in goede banen te leiden is de aanleg van een tunnel volgens de gemeente de veiligste oplossing. Mocht het samenwerkingsverband in strijd zijn met de wet, dan gaat de bouw van de verbindingsweg tussen de twee delen van Baarlo waarschijnlijk niet door.

Reageer op dit artikel