nieuws

Zorgen teisteren personeel beurscomplex Zuidlaren

bouwbreed

Het personeel van de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren is zeer bezorgd over het voortbestaan van het Drentse beurscomplex. Na de mislukte fusiebesprekingen met het Groningse Martini Plaza – het voormalige Martinihal Centrum – en de daarop volgende rechtsgang, is een intensieve samenwerking met het FEC in Leeuwarden in voorbereiding. Het personeel ziet die door directeur A . de Jong voorbereide samenwerking niet erg zitten.

Zowel het vijftien medewerkers tellende personeelskorps, van wie vijf medewerkers al enige tijd overspannen thuis zitten, als het management van de Prins Bernhardhoeve hebben advocaat D. Kuijken ingeschakeld om hun belangen tegenover directeur A. de Jong te vertegenwoordigen. De directeur noemt de twijfels van het personeel uit de lucht gegrepen.

Volgens advocaat Kuijken twijfelen de personeelsleden aan de leidinggevende capaciteiten van directeur De Jong aangaande de fusiebesprekingen met concurrerende noordelijke beurscentra.

Nadat directeur De Jong tevergeefs een jaar lang tijd heeft geïnvesteerd in rechtszaken tegen voornaamste concurrent Martini Plaza is de maat bij de medewerkers nu vol.

Positie

Het personeel voelt zich, ten opzichte van het voortbestaan van hun baan, niet serieus genomen door de directie. Volgens directeur De Jong is er echter helemaal niets aan de hand. Hij gaat ervan uit dat de enige manier om de Prins Bernhardhoeve te redden, een fusie met Leeuwarden is. Het personeel daarentegen wil, na alle mislukte rechtszaken tegen het Martini Plaza, eindelijk duidelijkheid over de positie van het Zuidlarense beurscentrum zelf.

Reageer op dit artikel