nieuws

Zonder reactie van De Vries gaat Nijmegen bouwen

bouwbreed

Staatssecretaris De Vries moet Nijmegen voor 1 juni laten weten welke vergoeding de gemeente en een aantal inwoners van Lent tegemoet kunnen zien als tegenprestatie voor de voorgenomen dijkverlegging bij Veur-Lent.

Laat de bewindsvrouw niets van zich horen, dan trekt de gemeente haar eigen plan en bouwt zij alsnog achthonderd woningen op de bewuste locatie. De Vries wil op die plaats een nevengeul aanleggen voor opvang van water bij een hoge waterstand.

Nijmegen is het wachten op uitsluitsel van De Vries omtrent de dijkingreep beu en stelt de staatssecretaris daarom een ultimatum. “De gemeente zal mondeling bij de bewindsvrouw op spoed aandringen. Nijmegen wil namelijk razendsnel duidelijkheid voor zichzelf en de Lentenaren”, zegt een woordvoerster van Waalsprong-wethouder P. Dupla. Krijgt de gemeente die niet op korte termijn, dan wil zij verder met de ontwikkeling van de aangewezen Vinex-locatie.

Volgens Nijmegen beschikt de gemeente nog altijd over een waterdicht contract met minister Pronk, waarin zij van het Rijk de bouwopdracht heeft gekregen tot het realiseren van nieuwbouw in de Waalsprong.

Hoewel het stadsbestuur eerder samenwerkingsafspraken met De Vries omtrent de dijkverlegging bij Veur-Lent heeft gemaakt, ziet het zich in geval van aanhoudende onzekerheid genoodzaakt daarop terug te komen. Het bestemmingsplan voor de bouw van achthonderd woningen was al goedgekeurd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels