nieuws

Zeventig mensen weg bij Budel Zink

bouwbreed

Bij zinkproducent Budel Zink verdwijnen op korte termijn zeventig arbeidsplaatsen. Het verlies kan grotendeels worden opgevangen door natuurlijk verloop, maar aan tien gedwongen ontslagen valt niet te ontkomen.

Met de vakbonden wordt overleg gevoerd over een sociaal plan, aldus general manager Van den Bogaard van het Brabantse bedrijf vrijdag. Bij Budel Zink, een van de grootste zinkproducenten ter wereld, werken 560 mensen.

De inkrimping heeft te maken met de terugval in rendement van het bedrijf door hoge investeringen in milieumaatregelen. Budel Zink heeft de afgelopen jaren ruim 150 miljoen gulden besteed aan aanpassingen van productieprocessen en de bouw van een waterzuiveringsinstallatie.

Ook de salarisontwikkeling in Nederland speelt Budel Zink, eigendom van het Australische Pasminco, parten. Als producent van een basisproduct voor de wereldmarkt kan het bedrijf de stijging van de loonkosten niet in zijn prijs doorberekenen, stelt Van den Bogaard.

Reageer op dit artikel