nieuws

Walter Bau begint jaar sterk met 340 miljoen aan opdrachten

bouwbreed Premium

De Beierse bouwer Walter Bau heeft in de eerste maanden van het jaar voor een slordige 340 miljoen gulden aan opdrachten binnengehaald. Ook zette het na Hochtief Duitslands grootste bouwbedrijf, Max Bögl uit Neurenberg, de voet dwars door de toewijzing van het Frankfurter Waldstadion ongedaan te maken.

Het opnieuw opgetuigde concern van Ignaz Walter zal het 17,3 kilometer lange wegvak Sangershausen – Eisleben in de snelweg A-38 van Göttingen naar Halle uitvoeren.

Het project behelst de bouw van dertien bruggen en vergt de verplaatsing van twee miljoen kuub aarde. Voor de werkzaamheden brengt Walter Bau 64 miljoen gulden in rekening. Andere omvangrijke werken worden uitgevoerd in de regio’s Keulen/Düsseldorf, Saksen, Augsburg en München. Eerder verwierf Walter Bau al voor de verbinding A-17 tussen Dresden en Praag een opdracht ter waarde van 302 miljoen gulden.

Aanbesteding

Op last van de gunningskamer in deelstaat Hessen wordt de aanbesteding van het Frankfurter Waldstadion heropend. Weliswaar was de opdracht dankzij een inschrijving van 280 miljoen gulden toegewezen aan Max Bögl, maar de kamer vindt de handelwijze van de stad Frankfurt te weinig transparant.

De procedure is teruggeschroefd naar de situatie vanaf 5 december 2000. Hierdoor zijn de bieders Zechbach, Philipp Holzmann en Walter Bau alle weer van de partij.

Reageer op dit artikel