nieuws

Toch sociaal plan ex-werknemers Atag

bouwbreed

Ruim honderd ex-werknemers van de failliete keukendivisie van Atag kunnen alsnog aanspraak maken op het sociaal plan van Atag Holding. Dat heeft de kantonrechter van Terborg bepaald in een bodemprocedure die was aangespannen door FNV Bondgenoten.

Voor circa honderd mensen die nog geen ander werk hebben, betekent dit in principe dat ze een aanvulling op hun ww-uitkering kunnen ontvangen. De advocaat van FNV Bondgenoten spreekt van een revolutionair vonnis. “Voor het eerst zegt een rechter dat een ander (in dit geval de holding) dan de failliete werkgever kan worden aangesproken op werkgeversverplichtingen.

Bij het faillissement van de Atag keukendivisie raakten 170 werknemers hun baan kwijt. Van hen hebben er zeventig inmiddels ander werk.

De Atag Holding was, in tegenstelling tot de keukendivisie, niet failliet. Zij verkeerde in surseance van betaling. Atag Holding weigerde het sociaal plan van toepassing te verklaren voor de werknemers van de keukendivisie. Een rechter in kort geding stelde de holding in het gelijk. Daarop spande FNV Bondgenoten een bodemprocedure aan.

Reageer op dit artikel