nieuws

Robeco Groep zet zijn vastgoedpoot in etalage

bouwbreed Premium

De Robeco Groep gaat zich volledig richten op het beheer van financieel vermogen. Voor de vastgoedpoot RoProperty wordt een koper gezocht.

Zonder de vastgoedpoot wil Robeco zich binnen vijf jaar nestelen in de top-15 van vermogensbeheerders van Europa. Dat maakte bestuursvoorzitter P. Korteweg gisteren bekend bij de presentatie van de jaarresultaten. Robeco heeft geen andere keus dan zichzelf deze ambitie op te leggen, aldus de bestuursvoorzitter. “Vermogensbeheer is een groeimarkt, waar het stikt van de concurrenten. Het is eten of gegeten worden. En wij willen niet gegeten worden.”

Groei is daarom onontbeerlijk. Robeco wil dat doen op eigen kracht, door overnames en door samenwerking met kleine en middelgrote banken in Europa. Die moeten de producten en systemen van Robeco gaan aanbieden. Daarnaast gaat de vermogensbeheerder, volgens het lijstje van Korteweg momenteel de nummer 30 van Europa, op zoek naar een tweede aandeelhouder.

Reageer op dit artikel