nieuws

Noordrijn-Westfalen mikt op Spelen

bouwbreed

De regio aan Rijn en Ruhr verwacht goede kansen te maken op de organisatie van de Olympische zomerspelen van 2012.

Uit een inventarisatie in opdracht van deelstaatminister Vesper van Noordrijn-Westfalen blijkt dat in de streek tussen Dortmund, Oberhausen en Keulen veertig sportaccommodaties ter beschikking staan die na aanpassing aan het Olympische niveau kunnen voldoen.

“De sportbonden en het Internationaal Olympisch Comité leggen de lat zeer hoog. Maar na de voortreffelijke voorbereidingen van de steden is duidelijk: de regio Rijn-Ruhr is geschikt voor de Spelen. En wel in samenwerking met de steden in het Ruhrgebied plus Düsseldorf en Keulen”, aldus bouw- en sportminister Vesper.

Wat nog ontbreekt, is een in het oog springend Olympisch stadion dat geschikt is voor de atletiekwedstrijden. Ook moeten aan het brede palet nog voorzieningen worden toegevoegd voor schietsporten, honkbal en de slalom per kano.

Adviesbureau Roland en Berger legt momenteel op verzoek van Noordrijn-Westfalen en de grote steden langs Ruhr en Rijn de laatste hand aan een haalbaarheidsstudie naar het organiseren van de zomerspelen.

Reageer op dit artikel