nieuws

Nemaco distributeur van hefsteigers Zweeds Malmqvist

bouwbreed Premium

Nemaco Bouwmachines BV in Nijverdal is distributeur geworden voor geheel Nederland van de hefsteigers van de Zweedse fabrikant Malmqvist High Climber AB.

Via het verhuurbedrijf van Nemaco, Revo Rent BV met vestigingen in Nijverdal, Oldenzaal en Coevorden, kunnen de hefsteigers van Malmqvist ook worden gehuurd.

Behalve de hefsteigers MA700 en MA1200 heeft de Zweedse fabrikant het modulaire werkplatform MA2000 ontwikkeld, dat tot twee ton kan heffen. Door uitschuifbalken kan het platform bovendien aan de vorm van de gevel worden aangepast.

Het systeem bestaat uit platforms die kunnen worden opgebouwd tot een lengte van 19,2 meter met een singelmast. De platforms zijn langer en breder dan eerdere modellen van de fabrikant en kunnen door de nieuwe steigerconstructie sneller in elkaar worden gezet.

Volgens de fabrikant kan de bouwtijd tot dertig procent worden bekort door mobiele motorisch aangedreven platforms te gebruiken in plaats van bouwsteigers. Het platform kan op een normale vrachtwagen worden vervoerd.

Aan het platform kunnen regen- en windbescherming worden aangebracht en zelfs verwarming is mogelijk. Bij stroomuitval zakt het platform automatisch naar beneden. De vloerplaat is slipvrij en de hekken zijn zelfsluitend.

De platformmodules hebben lengten van 4,8, 8,4, 12, 15,6 en 19,2 meter, de transportbreedte is 1,8 meter. De hefmand is in verschillende modellen verkrijgbaar. Het chassis heeft tweevieraandrijving, draaibare telescooppoten en stempels in het midden.

De mastsecties zijn 1,25 meter lang en de maximale mastlengte is 200 meter. Ook kan Malmqvist de hefsteigers leveren met twee onafhankelijk van elkaar werkende platforms boven elkaar aan één mast voor werken op twee niveaus.

Reageer op dit artikel