nieuws

Mega-investering in Londense supers

bouwbreed Premium

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat 1,7 miljard gulden investeren in nieuwe winkels in Londen. De keten wil in drie jaar tijd 27 nieuwe winkels openen. De meeste bestaande winkels worden grondig onder handen genomen.

Sainsbury’s is de tweede keten van Groot-Brittannië na Tesco’s. Binnen de agglomeratie Londen heeft Sainsbury’s 104 winkels, een kwart van het totaal aantal zaken.

Hoewel de grote supermarkten vooral veel investeren in superstores aan de rand van de steden, is er een toenemende tendens nieuwe winkels binnen het stedelijk gebied zelf te openen. Vaak wordt daarvoor een nieuwe ‘format’ ontwikkeld, zoals bij Sainsbury’s de keten Locals, waarvan er 22 in Londen en de buitenwijken bijkomen. Daarnaast worden aan de rand van de stad vijf nieuwe grote zaken geopend.

Het nieuws komt op de dag dat Aegon Aandelenfonds aankondigde zijn belang in Sainsbury’s fors te hebben opgevoerd. Door de aankoop van een pakket aandelen van een Brits verzekeringsbedrijf, heeft Aegon zijn belang tot 18,95 procent opgevoerd.

Sainsbury’s wordt vaak in verband gebracht met Ahold, dat al enige tijd op zoek is naar een geschikte overnamekandidaat in Groot-Brittannië.

Reageer op dit artikel