nieuws

Maatregelen op komst na daling resultaten Corus in Nederland

bouwbreed Premium

De winst van Hoogovens is gedaald. Verdiende de Nederlandse tak van het Brits-Nederlandse Corus in het eerste halfjaar nog 486 miljoen gulden, de laatste zes maanden van 2000 was dat nog maar 126 miljoen gulden.

Daarmee gaat het nog altijd beter dan bij de Britse zusters. Door de dramatische gang van zaken in Groot-Brittannië heeft Corus de afgelopen vijftien maanden (sinds de oprichting in oktober 1999 tot en met december 2000) een verlies geleden van 1,38 miljard pond (4,8 miljard gulden), op een omzet van 11,7 miljard pond. Het verlies is grotendeels (1,03 miljard pond) toe te schrijven aan reorganisatiekosten en vervroegde afschrijvingen in Engeland en Wales.

Het slechte nieuws kwam vooral van de traditionele staalactiviteiten. Aluminium draaide juist erg goed. Bij roestvrij staal, dat in het begin van het jaar juist winst liet zien, is de vraag in de laatste zes maanden teruggevallen.

Corus gaat in een groot aantal Britse arbeidsplaatsen schrappen. Maar ook ‘IJmuiden’ moet beter draaien.Daartoe is een actieplan opgesteld, waarover de bonden maandag worden ingelicht.

Reageer op dit artikel