nieuws

IHC Caland koopt in VS platformbouwer

bouwbreed

IHC Caland, de Schiedamse bouwer van schepen en offshore-installaties, neemt het Amerikaanse Atlantia Offshore over. Beide ondernemingen hebben dat maandag bekendgemaakt. Atlantia is een vooraanstaand leverancier van offshoreproductieplatforms voor de olie- en gasindustrie.

IHC Caland ziet de activiteiten van het in Houston gevestigde bedrijf als een belangrijke aanvulling op de eigen activiteiten. Atlantia heeft een eigen technologie van drijvende systemen ontwikkeld, die goed past bij de schepen en platforms die IHC Caland levert. De Nederlandse beursgenoteerde onderneming krijgt bovendien een entree tot de markt rond de Golf van Mexico, waar Atlantia een belangrijke rol speelt.

IHC Caland hoopt de overname begin mei af te ronden, als het boekenonderzoek geen verrassingen oplevert.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels