nieuws

Heijmans scoort met bouw- en vastgoedpoot

bouwbreed Premium

De uitstekende cijfers van Heijmans zijn in belangrijke mate te danken aan de divisie bouw- en vastgoedontwikkeling. De omzet in de bouw van woningen kantoren steeg met 35 procent tot 865 miljoen euro. Daarvan werd 70 procent gerealiseerd in de woningbouw.

Weliswaar daalde het aantal verkochte woningen, maar omdat de gemiddelde prijs per woning hoger ligt en Heijmans zich bovendien wat meer richt op luxe huizen, steeg het bedrijfsresultaat van de divisie met 32 procent.

Van de omzet werd 60 procent behaald bij projecten die Heijmans zelf ontwikkelde, 40 procent was in opdracht van derden. Dat laatste percentage moet zo blijven, vindt Janssen. “Werken voor derden voorkomt dat je lui wordt.” Het marktaandeel in de kantoren- en woningbouw bedroeg 2,7 procent. Door de overname van IBC zal Heijmans groeien naar een aandeel van 5 procent. Janssen: “Op termijn moet dat percentage stijgen naar 10.”

Kassa

Ook het bedrijfsonderdeel Verkeer en vervoer deed het goed. Het resultaat steeg met 30 procent tot 24,3 miljoen euro. “De kassa begint eindelijk te rinkelen.”

Minder goed draaide de divisie Industrie en Productie. Heijmans boekte daar een negatief bedrijfsresultaat van 1,8 miljoen euro. Volgens de bestuursvoorzitter is dat vooral te wijten aan tegenvallende investeringen in de petrochemische industrie.

Reageer op dit artikel