nieuws

Heembouw Groep neemt Soester bouwbedrijf over

bouwbreed

Het Soester bouwbedrijf Gebr. Higler is sinds kort gefuseerd met de Heembouw Groep uit Roelofarendsveen. De fusie valt samen met een restyling van de Heembouw Groep, waarbij alle vestigingen en onderdelen van de onderneming verder gaan onder de merknaam Heembouw.

De restyling maakt het voor de Groep (vier bouwbedrijven, een project- en grondontwikkelaar en een architectenbureau) mogelijk voortaan als één bedrijf herkenbaar naar buiten te treden.

De vestiging Nieuwenhuis in Baarn, sinds december 1997 onderdeel van Heembouw Groep, en Gebr. Higler bouwbedrijf, zijn samengevoegd en zullen voortaan naar buiten treden onder de naam Heembouw Higler Soest.

Belangrijkste reden van de fusie is het op termijn zeker stellen van de continuering van Gebr. Higler bouwbedrijf. De twee broers van het gelijknamige bouwbedrijf hebben geen opvolgers. Bij de onderneming werkten 23 mensen. De omzet bedroeg circa 10 miljoen gulden. De tweehoofdige directie zal haar onderhanden projecten eerst afronden alvorens volledig op te gaan in Heembouw Higler Soest, dat een specialist is in scholenbouw.

De Heembouw Groep heeft in de nieuwe situatie zo’n 200 medewerkers in dienst. Het bedrijf draaide volgens directielid J. Landman vorig jaar een omzet van 100 miljoen gulden. Dit jaar komt daar naar verwachting nog zo’n 25 miljoen gulden bij. Volgens Landman sluit de bedrijfsstructuur van de Heembouw Groep ook goed aan bij de filosofie en doelstelling van Gebr. Higler Bouwbedrijf. “Deze krachtenbundeling van brede ervaring en expertise van de afzonderlijke bedrijven betekent een gezonde impuls op het gebied van ontwikkeling, schaalgrootte en diversiteit in werkgelegenheid.”

Reageer op dit artikel