nieuws

Hectare winkelvloer voor Hoogezand

bouwbreed

De gemeente Hoogezand/Sappemeer heeft groen licht gegeven voor de uitbreiding en renovatie van het winkelcentrum Groot Gorecht, dat stamt uit de jaren zestig. De aanpak behelst uitbreiding van het winkeloppervlak met 10.000 vierkante meter en de bouw van een woontoren. De kosten bedragen 30 miljoen gulden.

Hoogezand werkt al vier jaar aan plannen voor de aanpak van Groot Gorecht in het centrum. Zij werkt samen met projectontwikkelaar Crown Point uit Heerhugowaard.

De winkeluitbreiding begint in april en wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Moedt uit Sappemeer. Aannemingsbedrijf Meijering & Benus uit Stadskanaal realiseert de zevenlaags woontoren met 27 woningen. Het ontwerp is geleverd door Leo de Jonge Architecten uit Rotterdam.

Reageer op dit artikel