nieuws

Gebouw op vliegveld stukje te hoog

bouwbreed

De Britse marine heeft het schaamrood op de kaken staan. Een nieuw kantoorgebouw op het marinevliegveld van Yeovilton in Zuid-Engeland is een stukje te hoog. Het kantoor is maar een paar verdiepingen hoog, maar het personeel in de radartoren kunnen nu de start- en landingsbaan niet meer zien. Niemand in het ontwerpteam had daar van te voren aan gedacht.

Het probleem kwam op een pijnlijke manier aan het licht. Een straaljager kwam op de grond bijna in botsing met een kleiner vliegtuig omdat het grondpersoneel beide niet had gezien. Om het probleem op te lossen moet er minstens vijf meter van de top van het gebouw af. Dat betekent één verdieping minder en een ander dak, een schadepost van zo’n drie miljoen gulden. Ingenieurs moeten nog uitzoeken of die oplossing haalbaar is, anders moet het hele gebouw tegen de grond.

Reageer op dit artikel