nieuws

FNV tevreden over cao-resultaten

bouwbreed

De vakcentrale FNV is tevreden over de resultaten die tot nu toe zijn geboekt tijdens de cao-onderhandelingen. In een dinsdag uitgegeven overzicht meldt de federatie van FNV-bonden dat de onderhandelaars in veel gevallen hebben gekregen waar ze om vroegen.

“Vragen wordt krijgen”, concludeert de vakcentrale. Overigens is het cao-seizoen nog niet voorbij. In een aantal sectoren, zoals in de kleinmetaal, wordt actie gevoerd om de eisen kracht bij te zetten. Overigens kondigden de werkgevers gisteren aan opnieuw te willen onderhandelen.

De loonstijgingen die zijn overeengekomen, liggen nergens onder de 3,5 procent. Bij veel bedrijven en sectoren gaan de salarissen met 4 procent omhoog. Uitschieter is de bouw. De bouwvakkers krijgen er 5 procent bij, plus nog een prestatietoeslag van 2 procent.

De FNV noemt de loonstijgingen verantwoord. De vakcentrale wijst erop dat de inflatie fors is, zelfs als zij wordt gecorrigeerd voor btw-verhoging, ecotax en gemeentelijke belastingen.

Reageer op dit artikel