nieuws

Duitse bouwvakkers onder het miljoen

bouwbreed Premium

Het aantal bouwvakkers in Duitsland is in januari gezakt tot onder het miljoen. Volgens het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden daalde de personele sterkte ten opzichte van de eerste maand na de eeuwwisseling met 7,7 procent tot 949.000.

Dat de bouw de crisis nog lang niet te boven is, blijkt vooral uit de omvang van de in januari afgesloten nieuwe orders. De wegen- en tunnelbouw boekte ten opzicht van een jaar geleden 12,6 procent minder opdrachten. Het volume is amper de helft van het in 1995 gerealiseerde niveau. De hoogbouw noteert 3,2 procent minder orders en moet zich tevreden stellen met 56,7 procent van de zes jaar geleden behaalde omvang aan nieuwe werken.

De omzet in de steengroeves, zandwinning, mijnbouw en het bijbehorende verwerkende bedrijfsleven steeg in januari met 17,6 procent, tot 234 miljard gulden. De groei komt vooral uit het buitenland, waar de omzet steeg met 23,7 procent tot 87,3 miljard gulden.

Reageer op dit artikel