nieuws

Dubbele draden maken afrastering stevig

bouwbreed Premium

Decoratief en robuust noemt Bekaert de vlakke uitvoering van de Decofor-panelen. De stevigheid komt van de dubbele horizontale draden. Het materiaal is verzinkt en afgewerkt met een polyesterlaag van minstens 120 micron. De minimum zinklaag van de panelen bedraagt 40 gram per vierkante meter. Bij de steunpalen en poorten gaat het om respectievelijk 135 en 350 gram per vierkante meter. De palen zijn vierkant en bestaan uit gelaste buis van 60 bij 60 bij 1,50 millimeter.

Bekaert levert er enkele en dubbele draaipoorten bij met een respectievelijke breedte van 1000 en 3500 millimeter. De hoogte bedraagt 1080 tot 1880 millimeter.

Het kader bestaat uit rechthoekige buis van 60 bij 40 millimeter waarin Decofor-panelen zijn gelast. De bijbehorende palen zijn vierkant en uit gelaste buis gemaakt. De vleugels bewegen door middel van regelbare scharnieren. Voor muurbevestiging levert de fabrikant specifieke scharnieren. Het sluitsysteem bestaat uit een slotaanslag, tegensluiting en een inbouwslot met cilinder en kruk. Dubbele poorten hebben een grondgrendel die in de centrale grondplaat valt.

Decofor is standaard leverbaar in groen RAL 6005, wit RAL 9010 en zwart RAL 9005. Het gaas is gelast tot panelen van 2015 millimeter breed. De fabrikant levert hoogtes van 762 tot 1362 millimeter, de maasgrootte bedraagt 200 bij 65 millimeter. De horizontale draden meten in doorsnede 8 millimeter en de verticale 6. Verzinkte en geplastificeerde beugels bevestigen de panelen aan de palen. Dat gebeurt door middel van veiligheidsbouten uit roestvaststaal met een moer en een afbreekbare kop.

Veiligheid

Het systeem Securifor 3D is bedoeld voor veiligheidsafrasteringen. De panelen bestaan uit gelast gaas met rechthoekige mazen van 12,7 bij 76,2 millimeter. De draad meet in diameter 4 millimeter.

Om de afrastering te verfraaien, maakte de fabrikant een buiging aan de bovenzijde. In breedte meten de panelen 2518,6 millimeter bij een hoogte van 2000 en 2400 millimeter. Het staaldraad wordt beschermd door een zink/aluminiumlegering van minimaal 240 gram per vierkante meter. De polyester afwerklaag meet minstens 120 micron.

Bekaert levert de panelen standaard in groen volgens RAL 6005. Een U-profiel van 35 bij 13 bij 2520 millimeter kan de bovenkant van de panelen versterken. Strips uit neopreen tussen paal en paneel dempen het geluid. De steunpalen bestaan uit vierkante gelaste buis met een verzinklaag van minstens 275 gram per vierkante meter. De polyester afwerklaag meet minimaal 60 micron.

Bekaert, Dordrecht, telefoon (078) 6527881.

Reageer op dit artikel