nieuws

Dordrecht niet voor paalrot aansprakelijk

bouwbreed

Dordrecht is niet aansprakelijk voor de paalrot onder vooroorlogse woningen in de oude stad. Dat heeft de rechter in Dordrecht woensdag in een civiele procedure bepaald. Tweehonderd eigenaren/bewoners eisten een schadevergoeding van de gemeente. Ze verwijten de gemeente nalatigheid bij het onderhoud van het rioleringsstelsel. Door lekke buizen staan de houten funderingen onder de oude woningen droog en zijn ze gaan rotten.

Van gebrekkige controle van het riool is volgens de rechter echter geen sprake. Volgens officiële schattingen staan in Dordrecht 1350 woningen op droge, rotte palen. De gemeente wijst aansprakelijkheid af, maar wil wel verantwoording nemen. Ze stelde extra subsidies tot in totaal 50 miljoen gulden beschikbaar voor de gedupeerde bewoners. De totale omvang van de schade bedraagt ongeveer 100 miljoen gulden.

Reageer op dit artikel