nieuws

Den Haag kiest voor plan Johan Matser

bouwbreed

Johan Matser Projectontwikkeling BV gaat het plan Laakhaven-West in Den Haag ontwikkelen. B en W verkoos het plan van Johan Matser boven dat van een combinatie van Ballast Nedam en Devco Nederland BV.

Het plan van Matser bestaat uit de bouw van 87.165 vierkante meter bedrijfsruimte in combinatie met 130 woningen. Het ontwerp, van architect R. MacCreanor, is geënt op het concept van het Groothandelsgebouw in Rotterdam. Het plan omvat drie bedrijfsgebouwen met een onderscheid tussen een onder- en een bovenbouw. De onderbouw is acht meter hoog en wordt op een aantal plaatsen onderbroken door hellingbanen en binnenhoven. De bovenbouw telt twee lagen van elk 3.60 meter hoog. Op het gebouw komt een beloopbaar grasdak.

Met de realisering van het plan is circa 350 miljoen gulden gemoeid. Medio volgend jaar moet de uitvoering beginnen. Plan Laakhaven- West vormt het einde van de metamorfose van het voormalige industriegebied. Sinds tien jaar heeft het gebied met de komst van onder andere de Haagse Hoge School, de Megastores en woningen een gedaanteverwisseling ondergaan.

Reageer op dit artikel