nieuws

De Waal hoopt nog op akkoord over bouw-cao

bouwbreed

Als het aan FNV-voorzitter L. de Waal ligt, hoeft de vakcentrale de stakingskas niet open te doen voor de bouw.

“Het zijn verstandige mensen in de bouw. Ik hoop dat het zo goed gaat dat er geen aanvraag van FNV Bouw komt om de stakingskas te openen. Dat is het beste”, zei De Waal in radio-interview voor de EO.

Hij liet er geen misverstand over bestaan dat als er wel stakingen zijn, de kas voldoende is gevuld om acties lang vol te kunnen houden. Maar of de vakcentrale ook daadwerkelijk meebetaalt, blijft afhangen van de tekst van het ultimatum dat woensdag om 11 uur per fax naar de werkgevers zal worden verstuurd.

“Centraal hebben we 4 procent afgesproken. Daarnaast is gezegd dat bedrijfstakken die dat kunnen dragen, iets extra’s mogen vragen. Maar we moeten voorkomen dat iedereen met zijn looneisen over elkaar heenbuitelt. Als in het ultimatum een eis staat van 4 procent plus iets dat specifiek voor de bouw is, dan is er niets mis”, aldus De Waal.

Ondertussen bereiden de bouwbonden zich verder voor op acties en is er nog geen contact geweest met de werkgevers.

Reageer op dit artikel